phone021 40558242 مشاوره رایگان خرید مبلمان
وبلاگ

عدم اهمیت تولید کنندگان به چوب های داخلی چیست؟

4 دی, 1397

کشور ایران به دلیل پهناوری و تنوع آب و هوا دارای انواع زیادی از گونه های درختی می باشد. همین امر موجب شده است تا صنایع چوبی در ایران رونق زیادی داشته و عموم مردم نیز به دنبال استفاده از لوازم چوبی بصورت تزیینی، مبل و ... هستند.

اما معضلی که در این بین وجود دارد، علیرغم گسترش صنایع چوبی در ایران، استفاده از چوب های داخل کشور رونق فراوانی ندارد و اغلب تولیدکنندگان، از درخت ها و چوب های خارجی استفاده می کنند. ممکن است این سوال برای مخاطب پیش بیاید که اگر نظر تولیدکنندگان داخلی بر روی چوب های خارجی است، پس به چه دلیل، قطع بی رویه و غیرقانونی در ایران رواج دارد؟ پاسخ این سوال این است که دلالان چوب در ایران، فعالیت خود را بسیار گسترده کرده اند و چوب ها و درختان داخل کشور را بصورت قاچاقی به خارج از مرز های ایران منتقل می کنند. از طرفی دیگر، همان چوب ها به نام چوب های خارجی و با کیفیت، پس از قطعه شده و پردازش هایی که بر روی آنان انجام ی می شود، مجددا به کشور بازخواهد گشت و ارز قابل توجهی را از کشور خارج خواهد نمود.

جدا از این مباحث که در ابتدای مطلب بیان شد، از مهم ترین عللی که باعث می شود تا استفاده از درخت های داخل کشور در صنایع چویب از جمله صنعت مبل سازی استفاده نشود، این است که چوب های داخل کشور به دلیل پرورشی نبودن و اصطلاحا به دلیل " وحشی بودن " دارای شاخه های بسیار متعددی هستند که این امر موجب وجود "گره" در تنه این درختان می شود.

در اصطلاح صنایع چوبی،"گره" به نقاطی از تنه درختان گفته می شود که محل اتصال شاخه به تنه بوده و به دلیل هین امر، تعداد آوندهایی که از آن محل برای عبور مواد و املاح از ریشه به شاخه می گذرد، زیاد بوده و همین امر باعث می شود تا استحکام آن قسمت از تنه بسیار کمتر از سایر نقاط تنه بوده و به رای قابل شکستن و تخریب شدن هستند. همانطور که بیان شدن، به علت وجود گره های متعددی که در درختان داخلی وجود دارد، ارزش مادی این درختان نیز کاهش می یابد. اگر کارخانه ها بخواهند این گره ها را از تنه اصلی جدا کنند، باید بخشی از سطح تنه را برش دهند تا به عمق آن گره برسند که امر باعث از دست رفتن بخش مهمی از تنها درخت که برای زیبایی ظاهری و همچنین استحکام آن مورد استفاده قرار می گرفت می شود.

راه حل دومی که برای از بین بردن گره های بر روی تنه ها می توان استفاده نمود، این است که از تنه درخت، تا آن قسمت ها فاقد گره است استفاده شود و مابقی بخش ها بریده شده و مورد استفاده قرار نگیرد. این راه حل همانند روش فوق، باعث از بین رفتن بخش زیادی از تنه درخت می شود و همچنین باعث می شود تا تنه به ابعاد کوچکتری تبدیل شود و قدرت مانور بر روی آن بوسیله دست و یا دستگاه بسیار کاهش یابد.

در مطالب آینده به دیگر معضلات موجود در استفاده از درخت های داخل کشور خواهیم پرداخت.

گونه های مختلف افرا به آب وابستگی شدیدی دارند و در خشکسالی های متوالی آسیب پذیر هستند. چوب افرا از دانسیته بالایی برخوردار نیست. از این جهت چوب این درخت را در رده نیمه سنگین دسته بندی می کنند. این ویژگی ها سبب می شود که از چوب درخت افرا برای ساخت وسایلی از جمله اندام های مصنوعی، صنعت مبلمان، ابزار آلات موسیقی و ... استفاده شود. همانطور که اشاره شد، افرا دارای چگالی پایین اما استحکام نسبتا بالایی است. و این یعنی مبلمانی که در بدنه و اسکلت آن از چوب افرا استفاده شده باشد دارای وزن نیمه سنگین و استحکام مناسبی خواهد بود.
چوب آکاژو سرخ رنگ بود و نقش و نگار بسیار زیبایی دارد. وجود اشکال ریز در رگه های این درخت زیبایی را دو چندان می کند. به علت روغنی بودن چوب، با تابش آفتان رگه های داخلی انعکاس نور ایجاد می کنند و جلوه ای زیبا از طبیعت را رونمایی می کنند. الاستیسیته بالای چوب یکی از عوامل محبوبیت آکاژو است.
چوب، ماده شگفت انگیز و خدادادی است که از ابتدای خلقت، در بخش های گوناگون زندگی بشر مورد استفاده قرار گرفته است. در گذشته از چوب ها تنها برای ساخت خانه، ابزار شکار، تبر و .. بصورت ابتدایی استفاده می شد.
در صنعت مبل سازی، کارگاه ها و کارخانه های مبل سازی همواره به دنبال یافتن چوب های با کیفیت از نظر دوام، قدرت، زیبایی و مقرون به صرفه بودن هستند. تا جایی که برخی از این کارخانه ها، چوب هایی فراتر از چوب های موجود در کشور را طلب می کنند و همین موضوع سبب می شود تا از دیگر کشورهای مطرح در زمینه چوب، چوب های مخصوصی را به کشور وارد نمایند.
امروزه استفاده از لوازم تزئینی به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی مردم تبدیل شده است. اگر با دقت بیشتری به محیط اطراف خود بنگریم، متوجه خواهیم شد که در هر نقطه از محیط زندگی ما، لوازم تزئینی به نحوی مورد استفاده قرار گرفته است و زیبایی بیشتری را به محیط اطراف ما می دهند.
در بین کشورهای مختلف جهان، کشور ایران جزو کشورهای در حال توسعه است که با مرور زمان، میزان استفاده و اهمیت مبل در آن در حال افزایش است.
با پیشرفت تکنولوژی و گسترش جوامع، کشورهای اروپایی به پرورش چوب های مورد نیاز برای استفاده در صنایع مختلف رو آورده و از طریق قوانین و شرایط مربوط به هر چوب، اقدام به پرورش آن چوب و درخت می نمایند.
کشور ایران به دلیل پهناوری و تنوع آب و هوا دارای انواع زیادی از گونه های درختی می باشد. همین امر موجب شده است تا صنایع چوبی در ایران رونق زیادی داشته و عموم مردم نیز به دنبال استفاده از لوازم چوبی بصورت تزیینی، مبل و ... هستند.
کشور ایران به دلیل پهناوری و تنوع آب و هوا دارای انواع زیادی از گونه های درختی می باشد. همین امر موجب شده است تا صنایع چوبی در ایران رونق زیادی داشته و عموم مردم نیز به دنبال استفاده از لوازم چوبی بصورت تزیینی، مبل و ... هستند.
چوب راش از جمله درختان موجود در ایران و سایر نقاط جهان است که فراوانی بسیاری دارد. Fagus نامی است که در مجامع بین المللی برای درخت چوب راش استفاده می شود.
یکی از بزرگترین دغدغه های خریداران در هنگام خرید مبل ، انتخاب بهترین مبل برای منزل و یا محیط کارشان می باشد. از این رو ممکن است گاهی به دلیل عدم آشنایی با قواعد خرید مبل، انتخاب درستی برای تهیه این کالا نداشته باشیم
شاید برای ما جالب توجه باشد اگر بدانیم چه کسانی اولین بار از صندلی برای نشستن و استراحت کردن استفاده کردند. در کدام سلسله تاریخی مبل راحتی بوجود آمد و از چه زمانی در میان مردم کشورهای مختلف فراگیر شد.
در اوایل قرن بیستم میلادی و پس از پیشرفت علم باستان شناسی، دانشمند کار کشته و سرشناس به نام هوارد کارتر(Howard Carter) تحقیقات گسترده ای بر روی آثار و اشیای باقیمانده از پادشاهان مصری انجام داد
همیشه یکی از دغدغه های خریداران مبل، مخصوصا مبل های راحتی، انتخاب رنگ مبل بوده است
در زبان عبری که زمان مرسوم مصریان باستان و قبطیان آن روز بوده است، به مبل راحتی سوفاه(suffah) می گفتند. در زبان عربی نیز به آن اثاث و یا اریکه می گفتند که به معنای نیمکت بلند و یا تکیه گاه است. در زبان فارسی نیز به مبل معروف است که در اصل کلمه ای فرانسوی است
به تدریج مبل راحتی ظرافت و زیبایی بیشتری به خود دید و هنرمندان ماهر به طراحی گسترده مبل روی آوردند